În numele liberalismului, România a ajuns la terapie intensivă

Autori: Ramona Cornea , Miruna Diaconu 29.10.2021

Haosul politic în care se zbate Ro­mânia de peste o lună reduce la minimum încrederea investito­ri­lor în economia locală, iar an­treprenorii români ara­tă că situaţia actuală a por­nit de fapt de la un pre­mier care a spus mereu că face totul în nu­mele liberalis­mu­lui, o doc­tri­nă de care busi­nessul este apropiat.

„Avem o mare dis­tanţă de la vorb­e la fapte, pen­tru că în rea­litate, mă­surile care au fost luate eu nu le-am simţit ca fiind foarte liberale. A început acea luptă în coaliţie, care nu a mai fost una în care cele trei partide au cântat pe acelaşi ton pentru noi, mediul de business, ci parcă stăteau unii cu ochii pe celălalt, urmărind nişte câştiguri electorale“, a spus Adrian Vascu, senior partner al Veri­dio, invitat la emisiunea de business ZF Live.

Un spectacol de prost gust este ceea ce trăim în prezent, susţine şi Dragoş Anastasiu, fondator al grupului Eurolines, care alături de mai mulţi antre­pre­nori a ini­ţiat o plat­formă ce îşi propune să contribuie la schimbarea României în următorii 30 de ani.

„Noi avem nevoie de un Guvern majoritar, de o coaliţie care să poate trece prin Parlament fără negocieri interminabile, reforme dure, nu reforma de a intra la mall cu un Certificat Verde. Reforme de tip: reforma statului, reforma administrativă, a educaţiei şi aşa mai departe pentru dialogul social pe care trebuie să îl facem până la mijlocul anului viitor“, a mai spus Anastasiu la ZF Live.

Guvernul Cîţu a fost demis pe 5 octombrie prin moţiune de cenzură, iar calculele politice pentru un nou Guvern nu au încă niciun rezultat, deşi România traversează cea mai grea criză sanitară din istoria postdecembristă, cu sute de oameni care mor în fiecare zi, cu pacienţi trataţi pe holurile spitalelor de către medici şi cu recorduri zilnice de oameni ajunşi la terapie intensivă.