Federaţia Română de Tenis număra anul trecut doar 3.100 de sportivi legitimaţi, cu 15.000 mai puţini faţă de acum zece ani

Autor: Miruna Diaconu 29.10.2021

Federaţia Română de Tenis (FRT) a pierdut în ultimii zece ani circa 15.000 de jucători de tenis, având anul trecut doar 3.100 de sportivi legitimaţi, conform informaţiilor furnizate de către Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).

Evoluţia numărului de sportivi legitimaţi la FRT arată faptul că în sportul românesc se investeşte prea puţin, iar infrastructura locală este slab dezvoltată, de aceea din ce în ce mai puţini copii optează pentru un sport de performanţă.

„O problemă a sportului românesc o constituie organizarea instituţională disfuncţională. Se impune o mai strânsă corelare între sporturile dezvoltate la nivelul Ministerului Educaţiei şi cele dezvoltate la nivel local şi în cluburile sportive“, spun reprezentanţii MTS.

România duce lipsă de baze sportive şi cu atât mai puţin modernizate la standarde europene. Însă eve­nimente precum Transylvania Open, care are loc zilele acestea la Cluj, la care participă nume precum Simona Halep sau Emma Răducanu, pot atrage investiţii private în această zonă, dar şi mai mulţi doritori de a practica acest sport.