OMV Petrom îşi dublează profitul net după primele trei trimestre de scumpiri: Compania a ajuns la un câştig net de 1,67 mld. lei, dublu faţă de 2020, şi afaceri de 17 mld. lei

Autor: Roxana Petrescu 29.10.2021

OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, a ajuns la finalul primelor trei trimestre la o cifră de afaceri de 17 mld. lei, în creştere cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut, dar a bifat un profit net de 1,67 mld. lei, dublu faţă de nivelul de 826 de milioane de lei din 2020.

În timp ce producţia totală de hidrocarburi a companiei s-a comprimat cu 10%, preţul mediu al ţiţeiului a fost cu 70% mai mare, pentru primele trei trimestre, până la 57 de dolari pe baril.

În timp ce producţia totală de hidrocarburi a companiei s-a comprimat cu 10%, preţul mediu al ţiţeiului a fost cu 70% mai mare, pentru primele trei trimestre, până la 57 de dolari pe baril. Mai departe, pe zona de energie electrică, producţia OMV Petrom pe primele nouă luni a beneficiat de o creştere a preţului pe bursa OPCOM de la 174 de lei pe MWh, la 381 lei/MWh în perioada analizată.

“În România, cererea pentru produsele noastre a revenit, în general, la nivelurile pre-COVID”, au anunţat reprezentanţii companiei în raportul prezentat azi Bursei.