Afaceri de la zero. Gyongyi Pillich şi soţul ei predau cursuri de limbi străine pentru copii şi adulţi într-un centru din Cluj: „Următorul plan este să deschidem o şcoală verde“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 01.11.2021

Businessul a pornit de fapt ca o organizaţie nonprofit, Gyongyi fiind profesoară de engleză, iar soţul ei fiind originar din Anglia şi, la rândul lui, profesor.

Bridge Language Study House, un centru de limbi străine din Cluj-Napoca deschis în urmă cu aproape 20 de ani de Gyongyi Pillich şi soţul ei, le predă copiilor, adolescenţilor şi adulţilor cursuri de engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă sau maghiară.

„Avem programe pentru fiecare categorie de vârstă. O foarte mare parte a businessului nostru se adresează şi companiilor, pentru angajaţii cărora predăm limbi specializate. Oferim coaching şi training lingvistic. Copiilor şi ado­lescenţilor le oferim cluburi de limbi străine şi posibilitatea de a da examene, mai ales în limba engleză. De asemenea, examinăm şi limba română ca limbă străină, limba engleză, germană şi alte limbi europene“, a povestit Gyongyi Pillich la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.

Businessul a pornit de fapt ca o organizaţie nonprofit, Gyongyi fiind profe­soară de engleză, iar soţul ei fiind originar din Anglia şi, la rândul lui, profesor.

„Când doi profesori se întâlnesc, ajung să creeze un centru de limbi străine.“

Lunar, profesorii de la Bridge Language Study House ţin cursuri pentru 300-400 de angajaţi care vor să înveţe limbi străine specializate pe domeniile în care lucrează, de la business general la resurse umane sau sectoare mai tehnice. Pentru managerii străini care lucrează în România, la centrul de limbi străine din Cluj-Napoca se predă inclusiv limba română.

„În pandemie, ne-am extins foarte mult şi în online, aşa că oferim aceste servicii pentru companii din toată ţara şi suntem disponibili şi pentru firme din străinătate.“

Preţurile cursurilor variază foarte mult, depinzând de obiectivul de învăţare al fiecărui cursant. În funcţie de tipul cursului, un modul ajunge să coste până la 3.000 de lei, pentru un curs individual, adresat celor care sunt foarte ocupaţi şi vor o abordare foarte personalizată. Un curs în grupă costă în jur de 750 de lei pentru 30 de ore de predare, pentru o perioadă cuprinsă între şase şi opt săptămâni. Există de asemenea şi cursuri de pregătire pentru examene internaţionale online, ghidate de un profesor, care costă în jur de 400 de lei.

„Investiţia iniţială a fost minimă şi a fost făcută acum aproape 20 de ani. Businessul nostru există din 2002. La acel moment, centrele existente în piaţă erau foarte tradiţionale, dar noi am pus accent pe metode interactive. Astăzi, avem în jur de 30-35 de traineri în echipă. Unii sunt în continuare la Cluj-Napoca, dar alţii s-au mutat în alte oraşe din România sau chiar în străinătate şi lucrează de acolo.“

Bridge Language Study House a avut, la un moment dat, două centre de limbi străine şi în afara Clujului, la Oradea şi la Satu Mare, dar cei doi antreprenori au decis să-şi restrângă activitatea, astfel că acum se concentrează pe centrul din Cluj-Napoca.

„Nu este în plan să ne extindem cu un centru în Bucureşti, dar dorinţa noastră este să ne deschidem o şcoală verde – Bridge Green Village School, deoarece părinţii sunt foarte interesaţi să ofere o educaţie calitativă copiilor, iar educaţia în aer liber este de interes major. Acesta este următorul mare plan. În rest, vrem să ne menţinem în online, care este noul normal“, mărturiseşte Gyongyi Pillich.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.