David Beasley, directorul Programului Alimentar Mondial al ONU, îi cere lui Elon Musk 6 miliarde de dolari pentru combaterea foametei la nivel mondial

Autor: Andrei Şerbănescu 07.11.2021

Miliardarul Elon Musk a spus că va vinde acţiunile Tesla şi va dona încasările dacă Naţiunile Unite pot dovedi că doar un mic procent din averea sa ar putea rezolva criza foametei în lume, scrie Business Insider.

Musk a răspuns comentariilor lui David Beasley, directorul Programului Alimentar Mondial al ONU, care a declarat săptămâna trecută pentru CNN Connect the World că o donaţie de 6 miliarde de dolari de la miliardari precum Musk şi Bezos ar putea ajuta 42 de milioane de oameni care „vor muri literalmente dacă banii nu vor ajunge la ei”.

Musk este în prezent cel mai bogat om din lume şi prima persoană care a atins vreodată averea de 300 de miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg Billionaires. CEO-ul Tesla are în prezent o avere netă de 311 miliarde de dolari, 6 miliarde de dolari însemnând 2% din averea antreprenorului.

Dar Musk contestă afirmaţia că suma va rezolva actuala criză a foametei, spunând pe Twitter că, dacă Programul Alimentar Mondial poate dovedi acest lucru, el va vinde acţiunile Tesla şi va dona încasările. Musk a cerut, de asemenea, transparenţă şi răspundere cu privire la modul în care vor fi cheltuiţi banii.

Beasley i-a răspuns lui Musk pe Twitter: „Pot să vă asigur că modul nostru de operare va fi transparent şi responsabil. Echipa dumneavoastră poate analiza şi lucra cu noi pentru a avea încredre totală în acest lucru”. De asemenea, Beasley a mai clarificat că Programul Alimentar Mondial al ONU nu a spus niciodată că 6 miliarde de dolari ar rezolva foamea în lume. „Este o donaţie unică pentru a salva 42 de milioane de vieţi în timpul acestei crize a foamei fără precedent”.

„Nu este complicat. Nu le cer să facă asta în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare an”, a spus Beasley în timpul apariţiei sale la CNN.

„Creşterea averii nete a primilor 400 de miliardar din Statele Unite a fost de 1,8 trilioane de dolari în ultimul an. Tot ceea ce cer este 0,36% din creşterea valorii nete”, a mai adăugat politicianul, potrivit sursei citate.