În primele şapte luni din 2021, s-au adăugat peste 6.000 de locuri de cazare. România dispune de 364.000 de locuri în unităţile de cazare, iar în ultimii zece ani numărul acestora a fost în creştere

Autor: Miruna Diaconu 02.11.2021

România numără la data de 31 iu­lie a acestui an cu 6.000 de locuri de cazare în plus, însă este la jumătate faţă de aceeaşi perioadă din 2019, ul­ti­mul an de referinţă pentru turism, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

România dispunea la sfârşitul celor şapte luni din acest an de peste 364.000 de locuri de cazare, însă cele mai multe dintre acestea se aflau în Constanţa, adică circa 88.000 de locuri. Judeţul de la malul Mării Negre are cele mai multe locuri de cazare din ţară, reprezentând circa un sfert din totalul locurilor la nivel naţional. Totodată, Constanţa este şi unul dintre cele mai căutate judeţe de către turişti în sezonul estival. Numărul real al locurilor de cazare este şi mai mare pe litoral, însă există multe unităţi de cazare care nu sunt clasificate şi lucrează şi în ilegalitate pentru a evita plata taxelor.