Salarium, platformă software pentru plata salariului în avans, estimează că va acorda în primul an de activitate avansuri salariale de 100.000 euro şi vrea să înroleze în platformă cel puţin 6.000 de angajaţi

Autor: Alexandra Cepăreanu 02.11.2021

Start-up-ul local fintech Salarium, care a lansat o platformă de plată a avansurilor salariale, estimează că va acorda în primul an de activitate avansuri salariale în valoare de 100.000 euro şi îşi propune să înroleze în platformă cel puţin 6.000 de angajaţi, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Ne dorim ca în următorii cinci ani să devenim o poveste de succes în industria FinTech, să avem un impact pozitiv în viaţa angajaţilor şi să reuşim să îmbunătăţim relaţia angajat-angajator pe termen lung”, a spus Alina Ştefan, CEO al Salarium Fintech.

Ea a adăugat că start-up-ul românesc va participa în cadrul conferinţei de tehnologie Web Summit Lisabona, în perioada 1-4 noiembrie. Salarium este unul dintre cele 16 startup-uri româneşti prezente la Web Summit, unde va susţine o prezentare în data de 3 noiembrie.

„Prezenţa la Web Summit Lisabona vizează în primul rând prezentarea companiei şi a aplicaţiei Salarium pe una dintre cele mai importante scene de start-up şi fintech din lume. Conceptul de salariu la cerere este un trend puternic în plan international, şi răspunde nevoilor angajaţilor de a avea acces la bani ori de câte ori au nevoie, pentru un plus de flexibilitate şi autonomie financiară. Piaţa muncii este dinamică, într-o perpetuă schimbare, iar noi credem că ziua tradiţională de salariu va prinde o altă definiţie în viitor”, a mai spus Alina Ştefan.

Web Summit este considerat unul dintre cele mai mari evenimente de tehnologie, fiind organizat în parteneriat public-privat cu Guvernul Portugaliei. După ce evenimentul a avut loc online anul trecut, ediţia din acest an are loc fizic, în persoană, şi reuneşte la Lisabona peste 40.000 de participanţi, peste 1.000 de speakeri, peste 700 de investitori şi 1.250 dintre cele mai promiţătoare startup-uri din lume.

Printre vorbitori sunt executivi de top de la peste 70 de “unicorni” (startup-uri evaluate la peste 1 miliard de dolari) şi de la giganţi tech precum Apple, Amazon, Reddit, Microsoft, Spotify sau Facebook.

„Ne bucurăm să reprezentăm România la Web Summit şi vedem această oportunitate ca una de învăţare, expunere şi relaţionare în plan internaţional, noi având în plan o viitoare expansiune în plan regional şi internaţional în anii ce vor urma,” a adăugat Alina Ştefan.

Start-up-ul Salarium, fondat în 2020, a adus în România conceptul de “salariu la cerere” (“salary on demand”), prin intermediul căruia angajaţii au acces instant la avansuri salariale, fără comisioane sau dobânzi.

„În 2020 Salarium a fost unul dintre cele mai active start-up-uri din cadrul Asociaţiei. Noi le susţinem iniţiativa şi le urmărim îndeaproape parcursul, susţinându-i ori de câte ori au nevoie. Prezenţa lor la Web Summit înseamnă implicit şi prezenţa noastră acolo. Ne dorim să numărăm în cadrul asociaţiei cât mai multe companii care să aibă un impact puternic în industria fintech”, a spus Magda Săndulescu, Director Executiv Rofintech - Asociaţia Română de Fintech.

De asemenea, platforma Salarium a demarat în 2021, cu o investiţie iniţială de 1 milion de lei, direcţionată către dezvoltarea tehnică a platformei şi aplicaţiei mobile, la care au lucrat timp de 6 luni 36 de specialişti cu experienţă în proiecte din industria financiar-bancară. Aplicaţia a fost lansata în luna februarie 2021, iar până în octombrie 2021 soluţia Salarium a fost deja adoptată de peste 10 companii din România, printre care şi Edenred.