Theo Buftea, trezorier al Patria Bank, a intrat în directoratul SIF Transilvania la numirea Consiliului de Supraveghere al societăţii

Autor: Tibi Oprea 03.11.2021

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat miercuri, 3 noiembrie, modificările intervenite în modul de organizare al SIF Transilvania (SIF3) ca urmare a numirii lui Theo-Dorian Buftea în alitate de membru al Directoratului societăţii pentru un mandate cuprins între 12 noiembrie 2021 şi 20 aprilie 2024.

Autorizaţia ASF a venit după ce Consiliul de Supraveghere al SIF3 l-a numit pe Theo Buftea în data de 30 septembrie 2021 în funcţia de vicepreşedinte executiv/director general adjunct. Acesta este unul dintre cei doi membri ai Directoratului, alături de Radu Claudiu Roşca, care este Preşedinte.

Theo Buftea este director de trezorerie al Patria Bank din februarie 2015 în prezent, iar anterior a fost deputy general manager la Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI) timp de 5 luni, trezorier şi ALM Director la Volksbank România timp de doi ani, Director şi Head of Sales & Structuring în cadrul Bancpost aproape 2 ani, Head of Corporate Sales & Derivatives Marketing la Citibank Românnia 3 ani şi 8 luni şi Head of Financial Institutions Sales la ABN AMRO Bank timp de 10 ani şi 9 luni, potrivit profilului de LinkedIn.

SIF Transilvania are 785 mil. lei capitalizare. Acţiunile SIF3 înregistrează un avans de 7% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 27,2 mil. lei, arată datele BVB.