Sergiu Negut, co-fondator Fintech OS: Pandemia a făcut pe toată lumea mai receptivă la faptul că interacţiunea digitală cu clienţii nu este un moft

Ziarul Financiar 04.11.2021

Cred că pandemia a făcut pe toată lumea mai receptivă la faptul că interacţiunea digitală cu clienţii nu este un moft şi nu este ceva destinat generaţiilor digitale (Z şi Millennials). Ne-am dat seama cu mic, cu mare că este nevoie de interacţiune digitală cu clienţii şi de echipe care să poată lucra de la distantă.

Treaba noastră este să punem la dispoziţia companiilor de servicii financiare instrumentele şi tehnologia care să le permită o dezvoltare ultrarapidă a infrastructurii lor digitale. Facem asta cu instrumente de tip no code/low code, cu conectori şi acceleratori specializaţi, pentru infrastructuri din ce în ce mai complexe.

Faptul că marea majoritate a băncilor mari din România, dar şi un număr impresionant de bănci şi asigurători occidentali au optat să includă FintechOS în portofoliul lor de tehnologii ne dă încredere că industria financiară se va dezvolta mult mai rapid în continuare, iar experienţele digitale disponibile nouă - în postura de clienţi - vor evolua semnificativ.

Deja sute de consultanţi din marile firme de consultanţă lucrează pe tehnologia noastră la digitalizarea unui mare număr de clienţi, suntem convinşi că impactul va fi unul radical, în care vom ajunge să consumăm servicii financiare mult mai natural, unde, când şi cum va exista nevoia respectivă.