Antreprenori locali. Grupul International Alexander din Arad ţinteşte afaceri de 200 de mil. de euro

Autor: Mirabela Tiron 04.11.2021

Grupul de logistică şi transport marfă International Alexander din Arad, cu capital românesc, fondat în 2003 de antreprenorul Simion Ioan Apreutese, care a bifat anul acesta do­uă tranzacţii, ţinteşte afaceri de 200 mil. euro până la final de an.

„În primele nouă luni din acest an, la nivel de grup avem o cifră de afaceri de 157 milioane de euro şi estimăm să încheiem anul curent cu o cifră de afa­ceri de circa 200 milioane de euro“, a declarat pentru ZF Loredana Apreu­tese, director general al companiei.

Grupul asigură servicii de trans­port multimodal, pe cale rutieră, pe apă sau aer şi oferă şi soluţii lo­gistice, funcţionând şi ca o casă de ex­pediţii. Compania livrează marfă pen­tru clienţi din industria auto, IT dar şi pentru cei din FMCG. „Am investit în depozite proprii şi vom continua să extindem reţeaua lo­gis­tică. În prezent, am finalizat 10.000 de metri pătraţi de depozit în Arad şi 10.000 de metri pătraţi în Giarma­ta/Ti­mişoara, unde am şi început construcţia pentru cel de al doilea modul".

International Alexander şi-a extins deja activitatea în Ungaria, Serbia, Cehia şi Germania. Compa­nia a preluat în acest an transporta­torul Vio Transgrup din Dâmboviţa, dar şi subisdiarele din România şi Cehia ale Brandl Industries.