Proiect de peste 22 mil. euro pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în localităţiile Negreşti-Oaş şi Certeze din judeţul Satu Mare

Autor: Laurentiu Cotu 04.11.2021

Operatorul regional Apaserv Satu Mare, subordonat Consiliului Judeţean Satu Mare, a demarat un proiect de 109,4 mil. lei (peste 22 mil. euro) pentru  extinderea sistemului de alimentare cu apă în localităţiile Negreşti-Oaş şi Certeze, dar şi a sistemului de canalizare din aglomerarea Negreşti-Oaş, judeţul Satu Mare. Durata de execuţie a lucrărilor este de 22 luni, la care se va adăuga o perioadă de garanţie de 36 de luni. Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare/Regiunea Nord-Vest este realizat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. 

Lucrările vor consta în construirea şi reabilitarea conductelor de aducţiune pe o lungime totală de aproximativ 17 km, construirea reţelei de alimentare cu apă în localităţile Negreşti-Oaş, Luna, Tur, Certeze, Huta Certeze şi Moişeni, pe o lungime de aproximativ 84 km, construirea a 12 staţii de pompare apă potabilă, respectiv construirea reţelei de canalizare în localităţile Negreşti-Oaş, Luna şi Tur, pe o lungime de aproximativ 42,5 km. Proiectul prevede şi construirea a 30 de staţii de pompare pentru ape uzate.

Consiliul Judeţean Satu Mare pregăteşte proiecte de dezvoltare a infrastructurii rutiere în valoare de 574,8 mil. lei pentru modernizarea a 123 km de drumuri judeţene şi poduri prin Programului Naţional de Investiţii ’’Anghel Saligny’’, derulat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.