Florin Cîţu, PNL surprinde pe toată lumea: Am avut o discuţie bună cu PSD, sunt multe lucruri care pot uni cele două partide. Marcel Ciolcau, PSD: Suntem pe un drum corect. Dacă vom fi cinstiţi şi patrioţi vom putea să ne înţelegem

Autor: Robert Manea 04.11.2021

Florin Cîţu, preşedintele PNL şi Marcel Ciolacu, şeful PSD au avut, joi după-amiază o discuţie faţă în faţă în încercarea de a vedea dacă pot forma un Guvern.

Spre surprinderea tuturor, Florin Cîţu - un lider care şi-a construit cariera politică şi prin „ Jos PSD” a declarat că a fost o discuţie bună, găsind mai multe lucruri care pot uni cele două partide.

Marcel Ciolacu a menţionat că prioritatea numărul unu este stabilizarea economiei: „Suntem pe un drum corect, daca vom fi cinstiţi şi patrioţi vom putea să ne înţelegem. Una dintre variante a fost ca o perioadă primul ministru să fie de la un partid, iar ceealăltă periaodă de la celălalt partid.”

Ciolacu a spus că nu au fost discuţii care să vizeze funcţiile din Guvern.

În 2019 şi 2020, preşedintele Iohannis şi PNL au avut ca slogan politic – Jos PSD, PSD a ţinut ţara în loc şi a făcut numai rău. - Acum PSD şi PNL sunt aproape să formeze noul Guvern sub binecuvântarea lui Iohannis.

Iohannis a anunţat de joi după-amiază că va convoca partidele la Cotroceni după ce aceastea vor ajunge la o înţelegere politică pentru un guvern majoritar.

Pentru Florin Cîţu, prima opţiune este USR-ul, dar acest partid nu-l vrea ca premier.