One United Properties menţine structura companiei, cu o unică clasă de acţiuni, care conferă acţionarilor un drept de vot pentru fiecare acţiune deţinută, după ce acţionarii fondatori, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, au decis să renunţe la dreptul de a li se atribui o nouă clasă de acţiuni

Autor: Cristina Bellu 05.11.2021

One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, listat la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul bursier ONE, a decis să menţină structura existentă a companiei, cu o unică clasă de acţiuni, care conferă acţionarilor un drept de vot pentru fiecare acţiune deţinută.

Decizia vine în contextul în care în septembrie, acţionarii companiei au aprobat introducerea unei noi clase de acţiuni, clasa B, care să confere 5 drepturi de vot per acţiune acţionarilor fondatori. Astfel, acţiunile clasa B au fost aprobate pentru a fi atribuite exclusiv companiilor Vinci VER Holding S.R.L. si OA Liviu Holding Invest SRL, deţinute integral de cei doi acţionari fondatori, respectiv Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu în calitatea acestora de asociaţi unici, în urma conversiei unui număr total de 22,74% din acţiunile ordinare existente, deţinute de cele două companii, în proporţii egale, informează compania.

La începutul lunii noiembrie, Tribunalul Bucureşti a confirmat valabilitatea votului acţionarilor din cadrul Adunării Generale Anuale, din 10 septembrie 2021, de introducere a unei noi clase de acţiuni, dar ulterior, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu au informat Consiliul de Administraţie al Companiei că au decis să renunţe la dreptul de a li se atribui acţiunile clasa B.

“Consiliul de Administraţie a luat la cunoştinţă această decizie şi prin urmare, va introduce pe ordinea de zi în următoarea Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor revocarea punctelor convenite la AGEA din 10 septembrie 2021, care sunt legate de crearea unei alte clase de acţiuni. În continuare, compania se va abţine de la alte proceduri judiciare în acest sens şi îşi va menţine structura existentă a claselor de acţiuni”, spun reprezentanţii companiei.

La rîndul său, Claudio Cisullo, Preşedintele Consiliului de Administraţie apreciază decizia pozitivă a Tribunalului Bucureşti şi transmite că  “One United Properties este axată pe furnizarea de calitate şi performanţă la cele mai înalte standarde către clienţii şi acţionarii companiei, motiv pentru care am ales să închidem acest capitol. Rămânem devotaţi acţionarilor noştri şi ne îndreptăm eforturile către proiectele noastre şi traiectoria de creştere a companiei, fără să alterăm structura existentă a claselor de acţiuni.”

One United Properties este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti. Acţiunile companiei au fost listate pe BVB în data de 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, pe parcursul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru continuarea dezvoltărilor atât pe segmentul rezidenţial, cât şi pe cel de birouri. Începând cu 20 septembrie 2021, acţiunile One United Properties sunt incluse în indicele BET, cel mai important indice pentru piaţa de capital din România, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide acţiuni.