Videoconferinţa ZF High-Tech Innovation Summit 2021. Dragoş Bărbulescu, CTO la Sameday Courier: „Vrem să transportăm, între marile oraşe, pachete de câteva sute de kg cu drone fără pilot. Infrastructura din oraşe nu ne permite să facem acest lucru şi spre clientul final”

Autor: Alexandra Cepăreanu 08.11.2021

„Să livrezi cu drona la etajul 4, într-un bloc din Ştefan cel Mare, peste liniile de tramvai şi alte cabluri, genul acesta de situaţie ne pune probleme în a considera viabil un astfel de proiect în perioada următoare.”

Sameday, unul dintre principalii jucători din piaţa locală de curierat, controlat de eMag - cel mai puternic retailer online din România şi unul dintre cei mai mari jucători din regiune, vrea să integreze transportul cu drone fără pilot între oraşele mari, pentru pachete de câteva sute de kilograme, vizând astfel reducerea timpului de livrare.

„Vrem ca transportul pe distanţe medii între localităţi să le facem cu avioane fără pilot. Am început discuţiile cu o companie care dezvoltă astfel de tehnoogii, am început să explorăm câteva opţiuni. Un astfel de proiect ne-ar putea ajuta să trasportăm la altitudine joasă, cu o viteză suficient de mare, pachete în jurul a câteva sute de kilograme, să scădem presiunea pe reţeaua de tiruri care au o durată medie între oraşele mari de 8 ore şi pe care o putem reduce la 2-3 ore”, a spus Dragoş Bărbulescu, CTO al Sameday Courier, în cadrul videoconferinţei ZFHigh-Tech Innovation Summit 2021.