Să ne amuzăm cu analiştii. Florian Libocor, economistul-şef al BRD, vede acum o creştere a PIB-ului de 6%-8% în 2021, după ce la începutul anului prognoza 1,4%

Autor: Mircea Nica 08.11.2021

Ionuţ Dumitru, economist-şef Raiffeisen: Probabil vom închide anul cu o creştere economcă de peste 7%, noi am estimat-o la 7,5% Florian Libocor, economist-şef BRD: Acum lucrurile sunt mixte şi cred că creşterea PIB va fi între 6% şi 8%, depinde de rezultatul din următoarele zile Adrian Codirlaşu, vicepreşedinte CFA România: Creşterea PIB cred ca va fi consistentă, în jur de 7%. Va decelera în anul următor undeva la 4%.

Analiştii susţin acum că România va înre­gis­tra o creştere econo­mi­că în jurul a 7%, poa­te chiar mai mare la finalul anului 2021. Cu toate aces­tea, unii economişti aveau la înce­putul anului prognoze mult mai pesi­miste, Florian Libocor, economistul-şef al BRD, de exemplu, susţinând la începutul acestui an că PIB-ul va înregistrat o creştere de doar 1,4% în acest an.

Florian Libocor, membru fonda­tor al Asociaţiei Analiştilor Finan­ciar-Bancari din România (AAFBR) şi economist-şef BRD, este de părere că PIB va rămâne în zona pozitivă şi estimează acum un avans al PIB între 6% şi 8%, faţă de aşteptările ante­rioa­re de acum un an sau doi, când acest an era prognozat ca fiind un an de creştere modestă sau chiar contracţie.