Violeta Niţescu, Băile Govora: Impunerea certificatelor verzi ne-a adus anulări pentru 59% din rezervări

Autor: Miruna Diaconu 08.11.2021

Violeta Niţescu, general ma­na­ger al companiei Băile Govora, care administrează trei hoteluri în sta­ţiu­nea cu acelaşi nume, spune că noile restric­ţii care presupun că doar cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală se pot caza în uni­tă­ţile de cazare au dus la un val de anu­lări, circa 59% din rezervări au fost anulate.

„Perioada de după publicarea ho­tă­râ­rii privind certificatele verzi a fost catastrofală, avem 59% anulări pe pa­chetele de sănătate, dar nu doar din pri­cină de nevaccinare, în mod spe­cial din cauza mesajului public şi a re­ac­ţiei turiştilor de frică şi temere, plus im­punerea funcţio­nării la capaci­tate re­dusă de 50%“, spu­ne Violeta Niţes­cu, general ma­nager al companiei ho­te­liere Băile Govora.

Luna noiembrie era una slabă chiar şi în alţi ani, numărul cererilor fiind destul de mic, însă acum efectul ne­gativ este cu atât mai mare din cau­za restricţiilor. O modalitate de a atra­ge turiştii a companiei este de a oferi re­duceri pentru pachetele de trata­men­te pentru sănătate, în special pen­tru cele adresate oamenilor care vor să urmeze tratamente după COVID.