Liber la vaccinare: Românii vaccinaţi cu Johnson&Johnson pot face, de luni, rapelul. Care sunt recomandările

Autor: Laura Buciu 08.11.2021

De luni, 8 noiembrie, românii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson pot merge să facă rapelul. Recomandarea este să se facă vaccin pe bază de ARN mesager - Pfizer sau Moderna, dar, alternativ, ei pot opta pentru acelaşi vaccin, a declarat coordonatorul CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

„Începând de luni, 8 noiembrie, persoanele care au fost avccinate cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson, care au mai mult de 6 luni, se pot vaccina şi cu doza de rapel, de primă intenţie cu vaccin pe bază de ARN mesager. Alternativ pot opta şi pentru vaccinul de la Johnson&Johnson”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul CNCAV a spus, la finalul lunii octombrie, că în baza recomadărilor şi studiilor ştiinţifice s-a decis ca toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la Johnson&Johnson vor avea recomandare de rapel după minim 6 luni, de primă intenţie, cu vaccinuri pe baza de ARN mesager, fie de la Pfizer, fie de la Moderna, iar în cazul în care se optează pentru Moderna, doza va fi întreagă. De asemenea, persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la compania Johnson&Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de vaccin, adică Johnson&Johnson, opţiunea fiind a fiecărei persoane.