Avocaţii de la Filip & Company au asistat Sensiblu în preluarea a 23 de farmacii Optifarm. Tranzacţia are acordul Consiliului Concurenţei

Autor: Cristina Bellu 08.11.2021

Casa de avocatură Filip & Company a asistat Sensiblu, a doua cea mai extinsă reţea de farmacii la nivel naţional, controlată de fondul ceh de investiţii Penta Investments, în achiziţionarea a 23 de farmacii aparţinând Optifarm.

O nouă extindere pentru farmaciile sensiblu: Consiliul Concurenţei a dat undă verde pentru cumpărarea a 23 de farmacii optifarm, cu afaceri totale de peste 66 mil. lei

Societatea a oferit consultanţă juridică în legătură cu documentaţia contractuală şi procedura de notificare a tranzactiei derulată în faţa Consiliului Concurenţei din România, care a necesitat tratarea mai multor aspecte comerciale şi financiare complexe, reflectate în cadrul documentaţiei contractuale.

“Sensiblu este un brand cu o viziune de transformare, creştere şi îmbunatăţire continuă. Suntem onoraţi că am avut ocazia să asistăm Sensiblu în legătură cu una dintre tranzacţiile de referinţă din domeniul farmaceutic din acest an şi ne bucurăm de finalizarea cu succes a acesteia”, spune Monica Stătescu, partener în cadrul Filip & Company.

Echipa Filip & Company a fost coordonată de către Monica Stătescu (partener) şi a inclus-o pe Simona Ungureanu (associate), iar Georgeta Gavriloiu (counsel) a coordonat echipa de dreptul concurenţei implicată în dosar formată din Dragoş Iordache (senior associate) şi Andrea Panţiru (associate).