Radu Berceanu, fost ministru al transporturilor, a adus 50 de angajaţi din Sri Lanka să lucreze la fabrica AVI şi la firma care produce piscine în Craiova. „A crescut foarte mult cererea pentru piscine la export. Producem 500 de piscine anual.“

Autor: Mirabela Tiron 09.11.2021

Radu Berceanu, fostul ministru al transporturilor, a adus 50 de angajaţi din Sri Lanka să lucreze la firma AVI Piscine, care produce anual 500 de piscine, şi în fabrica AVI din Craiova, activă în domeniul materialelor compozite, pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă. Anterior, în 2019, el a adus 45 de vietnamezi în aceste fabrici.

„O parte din vietnamezi au plecat, am adus acum oameni necalificaţi din Sri Lanka şi vom mai aduce. Anul acesta a fost unul foarte bun pentru firma de piscine. Am produs 500 de piscine, cele mai multe le-am vândut la export, în Norvegia, Germania, Israel. Şi anul trecut am vândut 500 de piscine, doar 45 în România. Oamenii au cumpărat mai multe piscine cu pandemia, s-au construit în afară şi cartiere de vile cu piscine“, a spus pentru ZF Radu Berceanu, fostul ministru al transporturilor. El mai precizează că în acest an firma AVI Piscine va finaliza cu afaceri mai mari cu 7-8% faţă de anul trecut.