Tranzacţie în piaţa dezvoltatorilor de software: Softbinator Technologies, care pregăteşte până la finalul anului listarea la BVB, preia compania locală WiseUp, fondată de George şi Radu Diţă şi de Cristi Spiru

Autor: Cristina Bellu 09.11.2021

Softbinator Technologies (simbol bursier CODE), producător român de software, anunţă demararea procedurilor de preluare a WiseUp, companie locală de dezvoltare produse software, fondată în urmă cu patru ani de către George Diţă, Radu Diţă şi Cristi Spiru.

Pentru aceasta, Softbinator Technologies va utiliza o parte din finanţarea de 6 mil. lei atrasă de la investitorii BVB la finalul lunii septembrie, printr-un plasament privat pentru un pachet de acţiuni de 10% din capitalul firmei.

„În cursa noastră de dezvoltare de produse pentru cei mai inovativi clienţi din lume şi de a da o altă faţă clasicului outsourcing prin rafinarea serviciilor noastre end-to-end, achiziţionarea WiseUp se potriveşte perfect. Dincolo de aptitudinile excelente ale viitorilor colegi din echipa de dezvoltare software, cunoştinţele impresionante ale fondatorilor George, Radu şi Cristi în ceea ce priveşte practicile şi procesele aplicate în dezvoltarea de produse, ne vor ajuta să livram mai mult, mai repede, dar şi la o calitate mai ridicată,” spune Daniel Ilinca, fondator şi CEO al Softbinator Technologies. 

El precizează că în următoarea perioadă, acţiunile CODE vor debuta pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, iar prin această achiziţie s-au demarat deja planurile de dezvoltare ale companiei privind realizarea de tranzacţii de tip M&A.

WiseUp, compania fondată în 2017 de către George Diţă, Radu Diţă şi Cristi Spiru, este axată pe construirea şi prototiparea de produse şi servicii digitale end-to-end, pentru companii inovative din zona de startup şi enterprise. Printre colaborări se regăsesc nume mari precum Microsoft, Siemens, Deloitte, BRD şi Porsche.

„ Am fondat WiseUp în 2017 cu misiunea de a forma la nivel local echipe de produs, capabile să poată dezvolta produse digitale pentru pieţele din Vest. Este o misiune care s-a conturat frumos, iar 2021 a fost anul cu cea mai mare creştere din istoria WiseUp, cu previziuni şi mai bune pentru 2022. Ca parte din Softbinator Technologies vom putea face şi mai mult, mai repede,” adaugă George Diţă, cofondator, Product Manager & CEO al WiseUp.

În urma acestei tranzacţii, Softbinator Technologies va prelua integral WiseUP şi îşi va extinde expertiza tehnică şi portofoliul de clienţi. Totodată, fondatorii WiseUp se vor alătura echipei de management a Softbinator Technologies. În acest moment, Softbinator Technologies mai deţine participaţii în compania de recrutare TechMind (25%), agenţia de Product Design Ixperi (75%) şi în Yummdiet (9,5%), o platformă smart de recomandări de nutriţie sănătoasă şi well-being.  

Recent, Softbinator Technologies a demarat şi operaţiunile de extindere a companiei pe piaţa din SUA, urmând să înceapă demersurile pentru deschiderea unui birou în California până la finalul primului trimestru din 2022.

Totodată, compania are în vedere şi intrarea pe pieţele din Texas (Austin) şi Tennessee (Nashville).

În 2020, Softbinator Technologies a înregistrat o cifră de afaceri de 12,3 milioane de lei şi un profit net de 2,6 milioane de lei. Pentru 2021, compania estimează venituri de 16,2 milioane de lei şi un profit de 3,4 milioane de lei.