Jan Pricop, director executiv AAF: Industria fondurilor de investiţii a atins noi recorduri în T3/2021 prin prisma valorii activelor administrate. Numărul de investitori a crescut cu 24% în ultimele 12 luni

Autor: Eduard Ivanovici 09.11.2021

Perioada iulie-septembrie 2021 a marcat o performanţă încurajatoare în interiorul industriei locale a fondurilor de investiţii, a afirmat Jan Pricop, director executiv al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), în timpul unui eveniment organizat astăzi, 9 noiembrie, de Bursa de Valori Bucureşti.

„În T3/2021 a continuat evoluţia pozitivă în cadrul industriei fondurilor de investiţii, atingând noi maxime istorice în ceea ce priveşte valoarea activelor administrate, cu un plus de 24% faţă de septembrie anul trecut şi un nou maxim istoric al numărului de investitori, acesta ajungând la aproape 525.000, cu un plus de tot 24% în ultimele 12 luni”, a declarat Jean Pricop.

De-a lungul ultimilor 10 ani, industria a înregistrat o creştere a activelor nete administrate de aproximativ 3,4 ori şi, în contextul actual al maximului istoric, trendul ar putea continua, adaugă directorul executiv al AAF.

„În ceea ce priveşte segmentul fondurilor deschise de investiţii, celor care se adresează în principal investitorilor de retail, în ultimul trimestru am avut o evoluţie pozitivă, în trend cu performanţele de la începutul anului. Avem o creştere a nivelului activelor de 23%. Pe categorii, creşterea este de 12% pentru fondurile de obligaţiuni şi instrumente cu venit fix.”

Între timp, activele fondurilor diversificate au crescut cu 74%, iar fondurile încadrate la categoria „alte fonduri” au înregistrat un plus de 24,3% în ultimele 12 luni.

 

Alte declaraţii din timpul conferinţei: