Moderna cere autorizarea vaccinului său pentru copiii de 6 - 11 ani. Compania a depus solicitarea la Agenţia Europeană pentru Medicamente

Autor: Andreea Tobias 09.11.2021

Moderna a depus la Agenţia Europeană pentru Medicamente cererea pentru autorizarea vaccinului pe care îl produce împotriva COVID, pentru copiii de 6 - 11 ani.

Cererea vine la câteva săptămâni după ce a amânat o solicitare similară depusă la autorităţile de reglementare din SUA, conform Reuters.

EMA a autorizat în iulie utilizarea vaccinului la adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, dar mai multe ţări, inclusiv Suedia, l-au suspendat la persoanele de până în 30 de ani din cauza unor efecte secundare rare legate de inimă.

Moderna declara, la finele lunii octombrie, că Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite are nevoie de mai mult timp pentru a finaliza analiza datelor pentru utilizarea vaccinului la grupa de vârstă 12-17 ani, deoarece studiază riscul unui tip de inflamaţie a inimii - miocardită - după vaccinare.

Astfel, Moderna a amânat să ceară vaccinarea copiilor de 6 - 11 ani, până când FDA îşi finalizează analiza pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

La începutul lunii octombrie, compania a declarat la că vaccinul său a generat un răspuns imunitar puternic la copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani şi că intenţionează să prezinte în curând datele autorităţilor de reglementare la nivel mondial.

Marţi, Moderna a declarat că a depus o cerere la Agenţia Europeană pentru Medicamente pentru utilizarea unei doze de 50 de micrograme de vaccin la copii, jumătate din concentraţia folosită la vaccinarea adulţilor.