Cum poţi participa la revoluţia confidential computing prin blockchain: pachetul minim de intrare în a treia rundă de finanţare Ethernity CLOUD pleacă de la 100 de dolari

Autor: Publicitate 10.11.2021

Viitorul tehnologiei confidential computing sună bine într-un ecosistem descentralizat. Misiunea lui Iosif Peterfi şi a echipei Ethernity CLOUD a fost confirmată în ultimele două luni, odată cu rundele de finanţare prin care proiectul a atras aproape 1,1 milioane de dolari. Runda finală de finanţare începe astăzi, 10 noiembrie, înscrierile se fac aici.

Concret, Ethernity CLOUD a lansat prima rundă de finanţare în data de 23 septembrie, iar în mai puţin de două ore a reuşit să o încheie, atrăgând 135.000 de dolari. Realizarea este cu atât mai importantă cu cât pachetele de intrare au însemnat echivalentul a 5.000, respectiv 10.000 de dolari.

Comunitatea s-a raliat rapid în jurul ideii de procesare de date în mod confidenţial, într-un ecosistem descentralizat, iar prima rundă a atras interes din partea unui număr de aproape 2.000 de investitori individuali. Totuşi, doar 21 dintre aceştia au reuşit să participe în prima rundă din cauza numărului limitat de tokeni.

Echipa îşi doreşte să pună accent pe descentralizare, ceea ce a făcut ca fiecare rundă de finanţare să vină cu un pachet de intrare din ce în ce mai mic, pentru a oferi o şansă fiecărui membru din comunitate care vrea o „felie” din revoluţia confidential computing pe blockchain.

Modul în care a fost gândit proiectul a atras şi un premiu pentru Ethernity CLOUD, în cadrul celei mai mari conferinţe mondiale pentru birouri de familie – Sir Antony Ritossa`s Global Family Office Investment Summits 2021. Aici au fost prezenţi prinţi, şeici, lorzi, conţi şi contese, alături de alte sute de nume importante din întreaga lume.

Printre participanţi s-au numărat Prinţul Abdullah bin Musad bin Abdulaziz Al Saud din Arabia Saudită, Mohamed Al Ali, CEO-ul Al Ali Holdings, Andry Nirina Rajoelina, preşedintele Madagascarului sau George Manneh Oppong Weah, preşedintele Liberiei.

Proiectul inovator şi omul din spatele acestuia – Iosif Peterfi – au primit premii care au încununat viziunea ieşită din comun, dedicarea şi succesul. Evenimentul a avut loc la începutul lunii octombrie şi a confirmat direcţia echipei din spatele proiectului, acesta fiind organizat cu puţin timp înainte de lansarea celei de-a doua runde publice de finanţare.

Ulterior, runda a doua de finanţare a fost lansată în data de 15 octombrie şi a fost vândută în totalitate în doar 5 ore şi 15 minute. În urma acestei vânzări, proiectul a reuşit să ridice capital în valoare de 950.000 de dolari, dintre care primii 400.000 de dolari au fost atraşi în primele 10 minute.

Cu pachete de intrare care au plecat de la 1.000 de dolari, interesul comunităţii a fost chiar mai mare în a doua rundă, care a avut loc la mai puţin de o lună faţă de prima.

Peste 3.700 de persoane au încercat să intre în această rundă, însă doar primii 441 de susţinători au şi reuşit. Partea impresionantă ţine de distribuţia investitorilor în lume, în contextul în care cei 441 de contributori au provenit din 86 de ţări, ca o confirmare a misiunii de a avea un ecosistem descentralizat.

O revoluţie pentru toţi

Descentralizarea este una dintre priorităţile echipei Ethernity CLOUD, iar interesul în creştere de la primele runde de finanţare i-a determinat pe fondatori să stabilească pachetul minim pentru cea de-a treia rundă la doar 100 de dolari.

Practic, cu 100 de dolari, orice membru al comunităţii se poate alătura revoluţiei tehnologiei confidential computing prin blockchain, odată cu runda de finanţare care se va lansa în data de 10 noiembrie.

Ţinta acestei runde este de 14,7 milioane de dolari, în contextul în care aduce în faţa investitorilor 70 de milioane de tokeni la un preţ care pleacă de la 0,03 dolari şi poate ajunge până la maximum 0,21 dolari, în funcţie de nivelul cererii.

Atât pentru cei care nu au reuşit să intre la primele două runde de finanţare, cât şi pentru cei care au înţeles de curând ceea ce propune proiectul, cea de-a treia rundă oferă o şansă în plus celor care vor să intre devreme într-un proiect de viitor.

Mai mult, toţi cei care vor participa în Runda 3 vor avea posibilitatea să creeze un nod în reţea sau să îşi pună tokenii la staking.

Ce este Ethernity CLOUD

Într-o lume globală care se schimbă rapid, tehnologia blockchain câştigă teren şi revoluţionează, pe rând, diferite domenii de activitate.

În acest context, Iosif Peterfi a pornit la drum în 2017 în misiunea de a utiliza tehnologia blockchain pentru a dezvolta un ecosistem descentralizat care să permită software-ului de cloud obişnuit să fie rulat ca aplicaţii de cloud descentralizate. Aşa a luat naştere ideea Ethernity CLOUD.

Iosif Peterfi este unul dintre românii care s-au evidenţiat peste hotare prin performanţele sale. Cariera lui a debutat în urmă cu două decenii, iar ultimii 10 ani i-au adus experienţă de lucru cu structuri precum Departamentul de Apărare al Statelor Unite ale Americii.

Experienţa acumulată, corelată cu o înţelegere peste medie a pieţei de tehnologie, l-au determinat pe acesta să lanseze revoluţia confidential computing pe blockchain.

Concret, Ethernity CLOUD aduce o soluţie în care nodurile care procesează datele se clonează automat, nu depind de locaţie şi apar în mod constant pe internet fără interacţiunea utilizatorului, exact aşa cum este descris în contractul inteligent (SMART Contract) compatibil Ethereum.

Echipa din spatele proiectului este formată majoritar din români, specialişti care au privit spre soluţiile de cloud computing existente şi au sesizat că protecţia şi integritatea datelor nu este garantată de niciun mare furnizor de servicii cloud computing. Mai mult, soluţiile actuale nu pun accent pe confidenţialitate, protecţie sau pe integritatea datelor utilizatorilor.

Prima confirmare a acestui proiect a venit la începutul verii, când echipa a reuşit să atragă 200.000 de dolari printr-o etapă de presale care s-a închis în doar 25 de ore. Totodată, proiectul a strâns încă 150.000 de dolari într-un private sale.

Ce utilităţi are proiectul

Tehnologia Ethernity CLOUD are utilitate în mai multe domenii de activitate, în contextul în care echipa lui Iosif Peterfi construieşte un ecosistem de confindential computing care să protejeze datele utilizatorilor şi să asigure transparenţa operaţiunilor când aceste date sunt procesate.

Unul dintre cazurile în care poate fi utilizat ţine de domeniul aplicaţiilor pentru procesarea imaginilor, întrucât acest ecosistem confidenţial are astfel de valenţe.

De exemplu, imaginile personale pot fi procesate în mod confidenţial printr-unul dintre nodurile din ecosistemul Ethernity CLOUD. În acelaşti timp, algoritmii de securitate şi mecanismul de criptare se asigură că operatorul nodului care procesează imaginea nu are acces la conţinutul respectiv.

Această aplicabilitate aduce cu sine o gamă amplă de funcţionalităţi, de la filtre, la îmbunătăţirea unor imagini, şi până la procesare cu ajutorul unor soluţii de inteligenţă artificială.

Un alt caz în care poate fi utilizată tehnologia Ethernity CLOUD este cel al aplicaţiilor de comunicare şi al serviciilor de mesagerie cu un strat puternic de confidenţialitate.

Practic, ecosistemul garantează că toate conţinuturile implicate într-o conversaţie pot fi accesate doar de cei care participă la această conversaţie. Orice mesaj, orice text, imagine sau fişier care este distribuit prin aplicaţie nu este vizibil pentru terţi, adică nici pentru operatorii de noduri.

O a treia aplicabilitate vine dinspre zona medicală, unde ecosistemul Ethernity CLOUD este ideal pentru aplicaţii prin care datele pacienţilor trebuie procesate într-o manieră confidenţială.

Concret, programele de cercetare din sectorul medical au nevoie de un mediu robust şi rezilient, care să reziste în faţa tentativelor de furt sau în faţa atacurilor cibernetice. Modul în care Ethernity CLOUD utilizează tehnologia blockchain garantează integritatea ecosistemului şi confidenţialitatea datelor.