Indexul OLX al locurilor de muncă. Agricultura a fost pe primul loc după interesul candidaţilor în luna octombrie

Autor: Ramona Cornea 10.11.2021

În medie, luna trecută au aplicat 13 candidaţi pentru un loc de muncă în sectorul de agricultură - zootehnie Erol Abdulamit, OLX: „De asemenea, au fost şi mai mulţi candidaţi care caută locuri de muncă sezoniere“ Pe locul al doilea au fost locurile de muncă în străinătate, cu o medie de 12,4 candidaţi care au aplicat pentru o poziţie În ceea ce priveşte salariile, pe prima poziţie rămân joburile din străinătate, cu o medie salarială netă de aproape 2.000 de euro lunar.

Agricultura a fost pe primul loc după interesul candi­da­ţilor în luna octombrie, conform datelor de pe platforma OLX. În medie, luna trecută au aplicat 13 candidaţi pentru un loc de muncă în sectorul de agricultură - zootehnie, în creştere cu circa 16% faţă de luna septembrie.

„Interesele candidaţilor s-au schimbat uşor, sectorul agriculturii ocupând primul loc ca fiind în clasamentul celor mai căutate sectoare. De asemenea, au fost şi mai mulţi candidaţi care caută locuri de muncă sezoniere. În general, piaţa înregistrează o uşoară tendinţă de scădere a numărului de anunţuri de angajare, pe fondul sezonalităţii.