ZF Live. Cum se poate ajunge pe lista VIP-urilor pentru plasamentele private la Bursă? Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: Este nevoie de activitate de tranzacţionare, orientare pe termen lung şi capacitate investiţională

Autor: Alexandra Matei 10.11.2021

Investitorii care pot participa sunt în general persoane cu mijloace financiare peste medie şi care îşi permit să investească într-o singură ofertă circa 10.000-20.000 de euro.

Companiile care îşi propun să ajungă pe o listă de plasamente private au nevoie de o anumită acti­vitate de tranzacţionare, de orientare pe termen lung şi de capacitate investiţională, susţine Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al companiei de brokeraj Tradeville.

Totodată, el subliniază faptul că este indicat ca aceste companii să devină, întâi de toate, clienţi ai unei companii de brokeraj.

„Aceste plasamente pri­vate nu se întâmplă până când compania nu e pregătită, atât psihic, cât şi operaţional sau financiar pentru a deveni o companie listată. Pentru a ajunge pe o listă de plasamente private, compania trebuie să aibă o anumită activitate de tranzacţionare, anumite preferinţe şi anumite orientări. În momentul în care din activitatea de tranzacţionare rezultă că orientările pe termen lung, plus capacitatea investi­ţională, plus orientările către companiile si­milare cu cea sau cele care sunt în plasa­mentele res­pec­tive, este foarte pro­babil să fie selectată“, a explicat Ovidiu Du­mitrescu, di­rector general adjunct al Tradeville, la emisiunea zilnică de business ZF Live.