Achilleas Kanaris, CEO al Vodafone România: Aştept cu nerăbdare să fiu invitat în conversaţii despre lucruri specifice pe care statul român le va face pentru industria de profil, pentru a continua să construim o industrie de care să fim mândri în următorii 10 ani

Autor: Alexandra Cepăreanu 10.11.2021

Achilleas Kanaris, CEO al Vodafone România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii mobile, care s-a extins şi în zona fixă odată cu preluarea companiei de cablu UPC, este de părere că România are nevoie de un plan în ceea ce priveşte infrastructura digitală dar şi conectivitatea, care să ofere viziune despre cum va arăta România digitală în 2032.

„Ttrebuie să stăm la masă cu reprezentanţii statului pentru că putem juca un rol cheie în definirea viziunii pentru ţară, pentru că pentru mine, trebuie să plece de la o viziune puternică şi ambiţioasă despre România ca societate digitală în următorul deceniu. Cum va arăta România digitală în 2030, spre exemplu? Unde vrem să ajungă ţara peste zece ani de acum înainte? Şi răspunsurile la aceste întrebări ar trebui să fie oferite printr-un dialog cu reprezentanţii industriei şi cei ai statului. Aştept cu nerăbdare să fiu invitat în conversaţii despre lucruri specifice pe care statul român le va face pentru sectorul şi industria de profil, pentru a continua să construim o industrie cu care să putem fi mândri în următorii 10 ani”, a spus Achilleas Kanaris în cadrul videoconferinţei ZF Digital 2021.

De asemenea, una dintre priorităţile Guvernului ar trebui să fie conectarea persoanelor din mediul rural la reţeaua de internet, având în vedere că în contextul pandemiei „conectivitatea” este cuvântul de bază.

„Ştiu că în jur de 48% dintre români trăiesc în zone suburbane şi rurale. Pentru mine, acesta este de fapt un punct important şi o prioritate pentru guvern, de a se asigura că nimeni nu este lăsat în urmă, deoarece conectivitatea este de bază acum. Nu ar trebui ca acele comunităţi să rămână izolate şi fără conectivitate la internet. Văd un viitor în care comunităţile rurale au acces de mare viteză la internet şi văd cu adevărat un viitor în care, sectorul nostru va fi în fruntea digitalizării - digitalizând atât instituţiile statului în care se pot face multe lucruri, dar şi sectorul privat - în special întreprinderile mici şi mijlocii care exploatează imensa oportunitate.”