Aurel Alexandru Munteanu, lanţul hotelier Împăratul Romanilor: Analizăm să mai investim în turism, dar sunt planuri pe termen lung, acum vrem doar să stabilizăm businessul

Autor: Miruna Diaconu 11.11.2021

♦ Împăratul Romanilor este un lanţ hotelier care deţine patru unităţi de cazare în ţară, cel mai cunoscut hotel fiind Aurelius din Poiana Braşov ♦ Businessul, înfiinţat de omul de afaceri sibian Aurel Munteanu, care acum este preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului, se află la a doua generaţie de antreprenori, cel care a preluat afacerile fiind fiul acestuia, Aurel Alexandru Munteanu.

Aurel Alexandru Mun­teanu, CEO al lanţului hotelier Împăratul Romanilor, fiul omu­lui de afaceri Aurel Munteanu care a înfiin­ţat acest business, spune că pe viitor se uită la noi investiţii în sectorul turistic, însă sunt planuri pentru termen mediu şi lung, în perioada următoare concentrându-se pe stabilizarea businessului având în vedere situaţia dificilă prin care trece turismul românesc.

„2020 a fost un an foarte greu pentru toată industria, noi avem patru hoteluri, dar cel mai bine a mers cel din Poiana Braşov, zonele care au mers bine au fost staţiunile, în oraşe au fost blocate călătoriile. În 2021, lucrurile şi-au mai revenit puţin faţă de 2020, s-a simţit o revenire, dar cele mai mari scăderi au fost înregistrate la hotelurile din oraşe. Din păcate, unitatea din Poiana Braşov nu a putut compensa aceste scăderi“, spune într-un interviu acordat ZF Aurel Alexandru Munteanu.