Angajatorii se lovesc din nou de lipsa de candidaţi şi găsesc cu greu electricieni, cusători, lucrători în mediul comercial, în producţie, constructori, agenţi de securitate sau şoferi. Cristian Huzău, Gi Group: Pandemia a încurcat şi mai mult o piaţă a muncii deja complicată

Autor: Ramona Cornea 11.11.2021

„În ultimii ani, deficit a existat în foarte multe sectoare, atât pentru muncitori necalificaţi, cât şi pentru cei calificaţi. Nici specialiştii cu studii superioare nu sunt mai uşor de găsit, probleme fiind şi în sănătate, telecom sau IT“.

Companiile duc în continuare lipsă de angajaţi şi în cazul anumitor meserii sunt nevoiţi să apeleze la ţările din Asia pentru a rezolva problema forţei de muncă. Pandemia a adâncit şi mai mult prăpastia dintre angajatori şi potenţialii angajaţi şi a creat şi mai multă incertitudine, afirmă Cristian Huzău, country manager al companiei de recrutare Gi Group. 

„Această perioadă, şi aici mă refer la pandemie, a încurcat şi mai mult o piaţă a muncii deja complicată. În ultimii ani, deficit a existat în foarte multe sectoare, atât pentru muncitori necalificaţi, cât şi pentru cei calificaţi: electricieni, cusători, lucrători în mediul comercial, în producţie, constructori, agenţi de securitate, şoferi, confecţioneri etc. Nici specialiştii cu studii superioare nu sunt mai uşor de găsit, probleme existând şi în sănătate, telecom sau IT”, a explicat Cristian Huzău pentru Ziarul Financiar.