Hotelul Radisson Blu Braşov va fi deschis în primul semestru al anului viitor: termenul iniţial era decembrie 2021. Pandemia a generat o suplimentare a valorii investiţiei cu 10%

Autor: Miruna Diaconu 11.11.2021

Hotelul este dezvoltat de compania RaRa Hotels, firmă cu acţionariat românesc, iar investiţia se ridică la 15 milioane de euro, fiind susţinută de Exim Bank printr-un acord financiar.

Hotelul Radisson Blu Braşov, dezvoltat de compania RaRa Hotels, va fi deschis în primul se­mestru al anului viitor, deşi ter­menul iniţial era luna decembrie a acestui an, însă pandemia şi criza mate­rialelor de construcţii au dus la o creştere a costurilor, dar şi la amâ­narea deschi­derii hotelului, conform datelor reprezentanţilor hotelului.

„Termenul iniţial era decembrie 2021. Pandemia a generat o supli­mentare a valorii investiţiei cu 10% din cauza creşterilor de preţuri la materialele de construcţii de finisaj. Totodată, un alt efect este decalarea termenului de deschidere cu cel puţin patru luni din cauza termenelor de livrare mari la materiale. Este o situaţie generală pe piaţa construc­ţiilor pe care noi nu o putem con­trola, din păcate“, spune Anca Cristea, general manager al Radisson Blu Aurum Braşov.