ZF Agropower. Teodor Birţ, preşedinte, Asociaţa Administratorilor de Pieţe din România: Cea mai mare problemă este că oamenii au tendinţa de a renunţa să mai producă, pentru că preţurile sunt joase

Autor: Florentina Niţu 11.11.2021

Creşterea preţurilor materiilor prime şi a utilităţilor le dau cea mai mare bătaie de cap producătorilor, care sunt dispuşi să renunţe la activitatea pe care o au, pentru că nu mai este rentabilă, a susţinut Teodor Birţ, preşedinte al Asociaţei Administratorilor de Pieţe din România.

„Avem foarte multe discuţii cu producătorii noştri din piaţă, dar şi cu producătorii de panificaţie, lapte sau carne şi cea mai mare problemă este că oamenii au tendinţa de a renunţa să producă, pentru că preţurile sunt joase şi din import vin produse cu preţuri şi mai mici, motiv pentru care nu merită să mai activeze în industrie. Să nu mai punem la socoteală costul de a veni în piaţă şi timpul pierdut. Producătorul renunţă, pentru că nu mai este eficient şi aici cred că statul ar trebui să vină cu soluţii în sprijinirea produsului românesc“, a spus Teodor Birţ în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Profi.

Asociaţia are 35 de membri din cele mai mari municipii din România şi gestionează peste 250 de pieţe agroalimentare, având mai mult de 8.000 de mese şi tarabe şi peste 4.000 de spaţii comerciale, unde se comercializează produse de panificaţie, produse lactate sau preparate din carne.