Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat în primele nouă luni venituri operaţionale de 18,4 milioane lei, în scădere cu 9%, şi un profit net de 5,5 milioane lei, cu 37% mai mic. Creşterea veniturilor din taxe şi vânzarea de date bursiere a fost devansată de scăderea veniturilor din tranzacţionare

Autor: Roxana Rosu 11.11.2021

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat în primele nouă luni din 2021 venituri operaţionale de 18,4 milioane lei, în scădere cu 9% faţă de perioada similar din 2020, şi un profit net de 5,5 milioane lei, cu 37% mai mic, potrivit raportului financiar.

În acest an, creşterea veniturilor din taxe de menţinere emitenţi şi vânzare de date bursiere a fost devansată de scăderea veniturilor din tranzacţionare, în special a celor din oferte publice şi a veniturilor „one-off” intra-grup.

Cheltuielile operaţionale au crescut cu 13%, la 13,5 milioane lei, pe fondul proiectelor derulate pentru promovarea BVB şi a pieţei de capital.

Marja netă de profit a fost de 30%.

La nivelul Grupului BVB, veniturile operaţionale au urcat la 32,68 milioane lei, creştere de 3%, pe fondul avansului veniturilor segmentelor post-tranzacţionare şi registru. Cheltuieli operaţionale s=au majorat cu 27%, la 31 milioane lei, ca urmare a cheltuielilor generate de activitatea filialei CCP.RO în procesul de autorizare ca şi Contraparte Centrală.

Profitul net consolidat la nivel de grup s-a redus cu 52%, la 3,83 milioane lei.