Florin Cîţu anunţă o anchetă la spitalul din Ploieşti unde doi oameni şi-au pierdut viaţa din cauza unui incendiu

Autor: Petru Mazilu 11.11.2021

Premierul Florin Cîţu a solicitat desfăşurarea unei anchete la spitalul din Ploieşti în care joi dimineaţa a avut loc un incendiu. Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, a adăugat Cîţu.

Mesajul premierului interimar a fost transmis pe pagina de Facebook a Guvernului României.

„Premierul Florin Cîţu: Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, la o secţie suport Covid-19. Doi pacienţi au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanţe familiilor celor doi pacienţi. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat planul roşu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienţi, 15 dintre ei au fost transferaţi”, a transmis Florin Cîţu.

Premierul interimar a anunţat că o anchetă a început la spitalul din Ploieşti şi a solicitat să se facă verificări în toate unităţile medicale din România.

„Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început. Astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete! Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalaţiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 şi toţi cei implicaţi trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranţa pacienţilor! Şi repet: singura soluţie prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, a anunţat Florin Cîţu.

Doi bărbaţi, de 74 şi 75 de ani, au încetat din viaţă într-un incendiu care a avut loc joi dimineaţă la spitalul suport COVID din Ploieşti.

15 pacienţi au fost evacuaţi şi transferaţi la Spitalul Judeţean Ploieşti. O angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, a fost transferată la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Incendiul a izbucnit într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătraţi