Medicai, startup-ul românesc din domeniul medtech, vrea să iasă pe pieţele externe prin intermediul unui parteneriat cu Microsoft, prima ţintă fiind SUA

Autor: Roxana Rosu 11.11.2021

Medicai, startup-ul românesc din domeniul medtech, vrea să iasă pe pieţele externe prin intermediul unui parteneriat cu Microsoft, prima ţintă fiind SUA, urmând ca apoi să se orienteze spre Europa de Vest.

Platforma Medicai permite medicilor să îşi creeze arhive online cu investigaţiile imagistice ale pacienţilor lor. Atunci când este nevoie ca mai mulţi medici, din aceeaşi specialitate sau specialităţi conexe, să colaboreze în diagnosticarea şi tratarea unui caz, aceştia pot oferi colegilor acces la arhivele lor, simplu şi rapid.

 „Am reuşit să ne construim o expertiză vastă într-o perioadă scurtă de timp, astfel că avem deja foarte multe implementări în zone cheie precum triaj, diagnosticare, monitorizare, management al cazurilor, second opinion şi turism medical. În acest punct avem nevoie de un partener cu care să putem ,,ataca" proiecte mai mari. Potenţialul de inovare este mult mai mare dacă reuşim să interconectăm regiuni întregi prin care să creăm coridoare virtuale pentru diferitele afecţiuni grave sau cronice. De acum putem face acest lucru cu o infrastructură cloud, precum Microsoft Azure, pe care să o scalăm în funcţie de nevoile imediate ale spitalului sau ale clinicii medicale,” a afirmat Mircea Popa, CEO Medicai.