O nouă mutare din partea celui mai bogat om din lume: Elon Musk vinde acţiuni Tesla în valoare de 5 mld. dolari după un chestionar pe Twitter

Autor: Dorin Oancea 11.11.2021

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a vândut acţiuni în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari, a anunţat miliardarul la doar câteva zile după ce a chestionat utilizatorii Twitter cu privire la vânzarea a 10% din participaţia sa, relatează Reuters.

Cele 4,5 milioane de acţiuni echivalează cu aproximativ 3% din totalul acţiunilor pe care Musk le deţine la producătorul de vehicule electrice, care reprezintă cea mai mare parte a averii sale estimate la 281,6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Sâmbătă, Musk a chestionat utilizatorii Twitter cu privire la vânzarea a 10% din participaţia sa, contribuind la scăderea preţului acţiunilor Tesla după ce majoritatea celor de pe Twitter au spus că sunt de acord cu vânzarea.

Acţiunile au scăzut cu 12% marţi, într-o evoluţie care a pus în pericol poziţia companiei în clubul celor 1.000 de miliarde de dolari, dar au recuperat 4,3% miercuri.

Musk mai are peste 20 de milioane de opţiuni pe acţiuni care urmează să expire în luna august a anului viitor.

Tesla a crescut acum cu peste 51% în 2021, în mare parte datorită unui raliu din octombrie care a fost alimentat de un acord de vânzare a 100.000 de vehicule către compania de închirieri auto Hertz.