​ZF Digital Summit 2021. Adrian Dinu - fondator, Creasoft: Anul acesta am constatat aproape o dublare a cererii pe partea de soluţii de pontaj, dar în ultima lună am observat o frânare a proiectelor

Autor: Miruna Diaconu 11.11.2021

Anul acesta, cererea pentru soluţiile software de pontaj a înregistrat chiar o dublare, însă efectele celui de-al patrulea val se resimt şi în această zonă, unde companiile au amânat implementarea acestor proiecte din cauza incertitudinii cauzate de situaţia sanitară şi restricţiile impuse de autorităţi, spune Adrian Dinu, fondator al Creasoft, companie ce produce sisteme de monitorizare şi control de la distanţă.

„În ceea ce priveşte compania noastră care produce soluţii software de pontaj, am constatat o creştere, aproape o dublare a cifrei de afaceri şi a profitului, cu o mică frână în ultima lună din cauza celui de-al patrulea val al pandemiei, nu e o frână în care ei renunţă la proiecte, doar amână un pic din cauza incertitudinii, sunt diverse probleme care se pun în mediul de business, toată lumea aşteaptă să vadă ce se întâmplă. În ultima săptămână, cei care au amânat, acum încep să dorească repornirea proiectului”, spune Adrian Dinu.

El precizează faptul că 20% din clienţii care solicită soluţiile de pontaj ale companiei au deja un sistem de pontaj digital, dar nu sutn mulţumiţi de acesta, pe când restul de 80% încă practică un sistem vechi de pontaj, pe hârtie.

„Sistemul de pontaj electronic a devenit o necesitate, mai ales la IMM-uri care încearcă să ţină sub control activitatea oamenilor, dar şi la nivelul companiilor mari. Directorii vor să vadă timpul real de lucru al oamenilor, vor să ştie cât au stat angajaţii în zonele de producţie. Asta face soluţia noastră, am dezvoltat un dispozitiv întâi hardware, care este asemănător cu vechile control-accesuri unde foloseşti cardul, dar care îţi elimină timpii de ieşire şi de intrare, l-am făcut portabil, am dezvoltat soluţia cu transmiterea de date GSM sau Wireless”, explică Adrian Dinu.