Urmează Gala ZF 2021, 17 noiembrie. În căutarea unui nou model de creştere pentru România, dar şi pentru Europa Centrală şi de Est. Care sunt cele mai valoroase companii din România

Autor: Dana Ciriperu 12.11.2021

Gala ZF, cel mai important eveniment de business al anului, care în 2021 are loc pe 17 noiembrie, va premia şi cele mai valoroase companii din România.

Anuarul Top 100 cele mai valoroase companii din România, ediţia a şaisprezecea, va fi cu siguranţă unul surprinzător pentru că are pe de-o parte rezultate record pentru o parte dintre companiile listate, în special din energie, servicii medicale private, producţie de materiale de construcţii şi chiar din sectorul bancar şi pe de altă parte rezultatele din 2020 ale firmelor necotate la Bursă, an la extreme în funcţie de sectoarele de activitate. De la prima ediţie topul a fost realizat în colaborare cu casa de investiţii Capital Partners la acea dată, BT Capital Partners în prezent.

În ultimii trei ani şi firma de evaluare Veridio a fost partener al ZF în realizarea acestui Catalog.

De 16 ani, Top 100 cele mai valoroase companii din România surprinde transformarea businessului local, cu mai bine de un deceniu dominat de OMV Petrom SA – cea mai valoroasă companie locală, urmat de trei ani în care OMV Petrom şi Hidroelectrica s-au succedat în poziţia de lider, pentru ca anii 2019 şi 2020 să găsească pe prima poziţie cel mai valoros business românesc din zona de tehnologie – UiPath.

Cum arată clasamentul din acest an şi care sunt marile surprize? Ca valoare absolută a companiilor din Top 100, recordul din 2007 a rezistat şi anul trecut. Dar cade în acest an.