Investiţie de aproape 10 mil. euro pentru construirea unui complex de nataţie în municipiul Vatra Dornei, judeţul Suceava

Autor: Laurentiu Cotu 12.11.2021

Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) va finanţa cu 47,8 mil. lei (9,7 mil. euro) construirea unui complex de nataţie în municipiul Vatra Dornei, judeţul Suceava.  Complexul va avea o suprafaţă desfăşurată de 4.880 mp şi va beneficia de 3 bazine de înot, de tobogan cu apă, dar şi de spaţii pentru SPA dotate cu 3 saune (finlandeză, umedă şi de sare), bazin cu apă rece, duşuri, zonă de relaxare, bowling şi fitness.

Investiţia presupune şi amenajarea unei alei de acces carosabil şi o parcare pentru 30 de autovehicule, precum şi a unui loc de joacă pentru copii şi spaţii verzi. Ca sursă alternativă pentru asigurarea apei calde menajere pe timp călduros şi pentru aport de căldură la sistemul de încălzire, se va folosi energia solară generată de un sistem de 120 de panouri solare plane şi de o staţie solară. Proiectul este finanţat în cadrul programului naţional de construcţii de interes public sau social, subprogramul ’’Bazine de înot’’, derulat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, iar durata de execuţie este de 24 de luni.