Euroins România, cel mai mare asigurător RCA: despăgubiri plătite de 750 mil. lei în 9 luni şi creşterea numărului despăgubirilor plătite zilnic cu 20%

Autor: Mircea Nica 15.11.2021

Euroins România, devenit acum cel mai mare asigurător RCA din piaţă, după falimentul City Insurance, dă semnele unei redresări faţă, primele nouă luni din 2021 aducând o valoare a despăgubirilor plătite de către acest asigurător de 750 mil. lei. Euroins susţine că a ajuns la o creştere a numărului despăgubirilor plătite zilnic cu 20%, în timp ce numărul reclamaţiilor împotriva asigurătorului au scăzut cu 85% în octombrie 2021, comparativ cu media lunară, potrivit informaţiilor transmise de asigurător.

În prezent, Euroins are o pondere a asigurărilor RCA în portofoliu de 92%, au transmis reprezentanţii companiei pentru ZF. Prin urmare, deşi zona non-RCA a înregistrat o creştere de 2, 5 şi 10 ori pe zona asigurărilor de locuinţe, sănătate şi călătorie şi Casco, volumul acestora este relativ mic, comparativ cu cele 4,2 milioane de poliţe RCA ale Euroins. În ceea ce priveşte segmentul de bază al portofoliului, RCA-ul, ritmul de creştere a numărului de poliţe a consemnat un avans de 5%, în urma falimentului City Insurance.