Colaborare între cercetători, universităţi şi business. DDS Diagnostic, producător român de teste, a lansat testul PCR „made in Romania“ după un parteneriat cu alţi cercetători

Autor: Georgiana Mihalache 15.11.2021

♦ Compania DDS Diagnostic, înfiinţată în 2002, a început în 2020 să producă teste antigen rapide pentru diagnosticarea COVID-19 ♦ Anul acesta, în urma finanţării unui proiect de cercetare, compania a intrat şi pe nişa fabricării testelor PCR, cel mai eficient mod pentru diagnosticarea COVID-19.

DDS Diagnostic, companie prezentă pe piaţa locală de aproape două decenii, condusă de doctorul chimist Dana Stan, a anunţat lansarea kiturilor PCR pentru diagnosticarea COVID-19, după un efort comun al mai multor cercetători de la universităţi, spitale  din ţară.

Este printre puţinele exemple de colaborare între cercetători români şi mediul de business pentru a dezvolta un produs. „Acest produs – Kitul Multiplex RT-PCR Sars-CoV-2 – pe care DDS îl scoate pe piaţă este rezultatul unei munci susţinute şi al unei colaborări reuşite. Este vorba despre o întreagă echipă de profesionişti, cerce­tători şi specialişti de prestigiu din România“, a spus Dana Stan, acţionara DDS Diagnostic.