ZF Live. Andreea Voinea, BCR: Competiţia pentru forţă de muncă este mult mai acerbă acum decât în anii anteriori. Suntem conştienţi că bankingul nu mai este la fel de atractiv ca acum 15 ani

Autor: Ramona Cornea 22.11.2021

Andreea Voinea, director de resurse umane în cadrul BCR, a doua bancă după active din sectorul ban­car din România, afirmă că şi angajatorii din sectorul bancar se confruntă cu o competiţie mai acerbă pentru resursa umană în această perioadă.

„Competiţia pentru forţă de muncă este cu siguranţă mult mai acerbă acum decât în anii anteriori. Suntem conş­tienţi că bankingul nu mai este la fel de atractiv ca acum 15 ani. Cred că sunt lu­ruri pe care ne con­cen­trăm, printre care crearea unui me­diu care să ofere foarte mul­te proiecte in­teresante. Cred că con­textul pan­demic a schimbat câteva lucruri esen­ţiale pe piaţa forţei de mun­că, sunt câteva tendinţe pe care le ve­dem, cu care ne confrun­tăm şi noi şi cu care cred că se confruntă toate indus­tri­ile. Vorbim în spe­cial de o ten­dinţă impor­tan­tă care a fost accelerată de pan­demie, zona asta de glo­ba­li­zare a forţei de muncă, jo­burile din zona de nişă sunt re­crutate mult la nivel global“, a declarat Andreea Voinea în cadrul emisiunii de business ZF Live.