Mai bine mai târziu decât niciodată. Contractul pentru secţiunea 4 a autostrăzii Sibiu-Piteşti a fost semnat cu 2 ani întârziere

Ziarul Financiar 15.11.2021

Contractul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 a autostrăzii Sibiu-Piteşti a fost semnat luni, cu o întârziere de mai bine de doi ani, cauzată de contestaţiile despuse, a anunţat ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu.

Potrivit ministrului, secţiunea 4 are o lungime de 9,86 kilometri şi va cuprinde 12 poduri şi pasaje, dar şi un tunel de 1.350 de metri.

„Astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 4 (Tigveni- Curtea de Argeş) a autostrăzii Sibiu-Piteşti. Semnarea acestui contract a fost întârziată mai bine de doi ani de numeroase contestaţii. Contractul a putut fi semnat după adoptarea de către Guvernul Florin Cîţu a OUG 3/2021, care opreşte posibilitatea unor companii de a bloca semnarea unor contracte foarte importante de construcţie a autostrăzilor”, a scris luni pe Facebook Dan Vîlceanu.

Conform acestuia, autostrada Sibiu-Piteşti are o importanţă mare în desfăşurarea traficului pe direcţia coridorului IV Pan European.

El spune că i-a transmis constructorului faptul că este foarte important ca această lucrare să fie terminată în termenul stabilit prin contract.