ZF Logistica Businessului. Delia Dinu, Altex: Avem în plan noi depozite regionale pentru a acoperi cererea. Vânzările au continuat să crească

Autor: Bogdan Alecu 16.11.2021

Altex are în plan să majoreze suprafaţa logistică pe care o are în prezent prin cel puţin două centre regionale, în Moldova şi în Banat.

Altex va miza pe extinderea depozitelor la nivel naţional pentru a permite o livrare mai rapidă a produselor.

„Avem 200.000 mp de depozite atât în proprietate cât şi închiriate. Sunt în Bucureşti dar şi la nivel naţional. În Bucureşti avem trei depozite în proprietate de 80.000 mp şi trei depozite închiriate la P3. În ţară avem alte 11 depozite, iar cel mai recent e cel închiriat de la CTP pe zona Clujului, de 12.000 mp care deserveşte zona Transilvaniei. Este primul depozit regional al nostru. Vrem să mai avem astfel de centre regionale în zona Moldovei şi Timişoarei. Zona Timişoarei este una cu potenţial ridicat, la fel şi cea a Iaşiului. Avem în plan să construim în regie proprie momentan. Vom analiza deoarece nu s-a luat încă o decizie“, a spus Delia Dinu, supply chain director, Altex în cadrul emisiunii ZF Logistica Businessului realizată în parteneriat cu Element Industrial. Delia Dinu are  o experienţă de peste 20 de ani în operaţiunile logistice, din care ultimii opt în companii de retail. Din 2013 pănă în 2019, a lucrat pentru Kaufland, unde a condus atât depo­zitul de la Turda, cât şi depozitul de la Ploieşti. Ea s-a alăturat echipei Altex în urmă cu 2 ani şi de atunci coordonează operaţiunile logistice.

„În 2020 a venit cu un lockdown de două luni în care nu ştiai cum va reacţiona piaţa. Anul acesta avem criza componentelor electronice, provocările importurilor din China din cauza crizei containerelor. Noi am început din timp pregătirea de Black Friday, mult mai din timp faţă de anii precedenţi pentru a avea o disponibilitate a produselor. Am investit în zona de deviceuri mobile, PDA-uri, scannere pentru ca operatorii din depozite să fie mai rapizi în procesarea comenzilor, am revizuit reţelele IT“, a spus Delia Dinu.

În top trei categorii cel mai bine vândute rămân electrocasnicele mari, anul acesta vânzările au continuat să urce, de la frigidere la maşini de spălat vase. Acestea sunt urmate de laptopuri, telefoane şi tablete.

„Surpriza o reprezintă elec­trocasnicele mici – espressoare, aspiratoare, roboţi de bucătărie.“ Acum vom pregăti ofertele pentru viitorul program Rabla pentru Electrocasnice cu produse cumpărate în această perioadă. Vom realiza şi automatizări în depozite iar acum căutăm cele mai eficiente soluţii tehnice“, a spus Decia Dinu.

Ea a subliniat că un depozit pentru a respecta cerinţele Altex trebuie să fie unul de clasă A, consum redus de resurse, să aibă o poziţionare corectă, să aibă un acces uşor, să fie pe un nod rutier important şi să aibă forţă de muncă disponibilă. „Este tot mai importantă şi componenta verde şi noi am început să montăm panouri fotovoltaice pe depozitele noastre“, a conchis directorul logistic.