Antreprenori locali. Ion Codreanu, importator Leonidas: Înainte de pandemie, online-ul genera 7% din vânzări. Anul trecut a urcat la 18%, iar la final de 2021 estimăm că va aduce o cincime din business

Autor: Cristina Roşca 16.11.2021

Brandul de ciocolată şi dulciuri Leonidas, furnizor oficial al Curţii Regale Belgiene, are doi francizaţi pe piaţa locală şi a fost adus în România în urmă cu 15 ani Ion Codreanu a intrat în businessul cu ciocolată în 2008, un an mai târziu fiind deschisă prima unitate.

„Noi suntem unul dintre cei doi importatori ai brandului Leonidas în România. Noi operăm în prezent 15 cio­colaterii, dintre care trei în management propriu, în Bucureşti. Restul funcţionează în sistem de franciză, fiind deschise atât în Capi­tală, cât şi în Iaşi, Cluj, Timişoara, Oradea, Bacău sau Brăila“, explică antreprenorul Ion Codreanu.

Ultima deschisă dintre ciocola­teriile menţionate este Leonidas Berthelot Boutique, în iunie 2021, sub management propriu. Iar în noiembrie, antreprenorul spune că va inaugura un nou shop în Piteşti, dar va şi reloca insula din cadrul AFI Cotroceni într-un spaţiu comercial din cadrul aceluiaşi mall.