ASF desfăşoară un control inopinat la cele opt companii de asigurări rămase pe zona asigurărilor RCA. La ce surprize să ne mai aşteptăm, după falimentul City Insurance?

Autor: Mircea Nica 16.11.2021

♦ ASF a desfăşurat nenumărate controale şi verificări de-a lungul ultimilor 5-6 ani la City Insurnace, iar rezultatele acestor controale au dus numai la amenzi şi avertismente ♦ A fost nevoie ca City Insurance să ajungă liderul pieţei ca să se sesizeze cu adevărat problemele, fraudele şi incapacitatea asigurătorului de a acoperi daunele şi să se ia şi măsuri concrete dure.

Autoritatea de Supraveghere Finan­ciară (ASF) desfăşoară un con­trol inopinat la jucătorii rămaşi în piaţa RCA, după retragerea autori­za­ţiei de funcţionare şi demararea procedurii de faliment împotriva City Insurance, potrivit ASF.

„În prezent, Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară desfăşoară un con­trol inopinat la cele opt companii de asigurări care comercializează poliţe RCA. Tematica controlului vizează printre altele respectarea prevederilor legale privind procesul de subscriere a poliţelor, de constatare şi de avizare a daunelor, precum şi respectarea normelor interne ale companiilor. Acţiunea de control nu urmăreşte tematici retroactive, ci se axează pe chestiuni curente, la zi“, au transmis reprezentanţii ASF pentru ZF.