Revenire surpriză. Olandezii de la ING revin după un deceniu la Cluj, de această dată cu centrul de dezvoltare de soft

Autor: Adrian Seceleanu 21.11.2021

Grupul olandez ING va reveni la Cluj, după un deceniu de la închiderea centrului de servicii deschis în oraş, odată cu expansiunea hub-ului de dezvoltare de software ING Tech, conform unui comunicat al companiei.

„Hubul de dezvoltare software al grupului ING se pregăteşte să intre pe piaţa de IT din nord-vestul ţării, urmând ca în perioada următoare să deschidă al doilea birou al companiei, în centrul oraşului Cluj-Napoca. Implicat în dezvoltarea ariilor strategice ale grupului ING precum core banking, canale digitale, produse bancare şi managementul datelor, hubul de tehnologie dezvoltă în prezent peste 120 de servicii către 24 de entităţi ING şi a ajuns la 1300 angajaţi în acest an.

Compania îşi urmează planurile de dezvoltare a portofoliului de servicii, continuând angajările atât în Bucureşti, cât şi în alte regiuni ale ţării, unde oferă contracte de muncă de la distanţă”, a anunţat ING. Pentru moment, compania intenţionează să angajeze un grup restrâns de specialişti cu experienţă, care sa pună bazele biroului din Cluj-Napoca, urmând ca în perioada următoare să se formeze echipe ce vor contribui la dezvoltarea de proiecte globale în zone precum managementul datelor sau canale şi platforme digitale. 

În 2011 grupul ING anunţa închiderea centrului de servicii din Cluj, abia inaugurat, şi care unifica activităţile departamentelor financiar, IT,operaţiuni şi risc din 7 ţări (Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia,Spania, Grecia şi România). Motivul închiderii invocat de la ING la acea dată a fost acela că fiecare ţară se poate concentra local mai bine pe priorităţile sale.