Ioan Gheorghiu, Amundi AM: Acţiunile de tip „value“ reprezintă strategia care va recompensa investitorii pe viitor. Administratorul a depăşit recent 1.800 mld. euro active sub gestiune

Autor: Eduard Ivanovici 17.11.2021

Esenţa unui portofoliu într-un mediu inflaţionist şi, în acelaşi timp, de creştere este în continuare con­centrată pe acţiuni, iar o distribuire preponderentă către strategiile de tip „value“ poate aduce randamente atât prin dividende, cât şi prin caracterul conservator al respectivelor companii, la care se adaugă capacitatea de a alege active cu randament ridicat, explică Ioan Gheorghiu, deputy manager al Amundi Asset Mana­gement, cel mai mare administrator european de investiţii, cu active sub gestiune de 1.800 de miliarde de euro.

„Discount-ul «value» faţă de «growth» este în continuare semnificativ. În timpul verii, când Rezerva Federală (banca centrală americană – n. red.) a încercat să tempereze aşteptă­rile privind inflaţia pe termen scurt, am asistat la o revenire a parametrilor «growth» faţă de «value». Însă pe termen lung, în scenariul unei reveniri graduale pe diferite regiuni şi sectoare, credem că acţiunile de tip «value» reprezintă strategia care va recompensa investi­torii pe viitor, urmând să fie mai puţin volatile. Segmentul «growth» are meritele lui, însă în momentul în care se schimbă paradigma şi nu mai avem o evaluare relativă faţă de obliga­ţiuni, ci una concretă prin raport cu multiplii, sectorul de creştere devine supra­evaluat“, a spus Ioan Gheor­ghiu în timpul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi din 16 noiembrie.