Cele mai dinamice companii din România. Cătălin Grigoriu, care deţine împreună cu fraţii Pavăl afacerea din agrobusiness Moldova Farming: Cu o finanţare adecvată, ne-am putea dubla sau tripla activitatea în 3-5 ani

Autor: Florentina Niţu 17.11.2021

Moldova Farming este cea mai dinamică firmă din agricultură, cu o triplare a cifrei de afaceri în ultimul an, potrivit anuarului ZF Cele mai dinamice companii din România.

Cătălin Grigoriu, antrepre­norul care deţine împreună cu fraţii Pavăl afacerea din domeniul cultivării cerealelor şi distribuţiei de inputuri agricole Moldova Farming din Bacău, spune că nu se gândeşte la extinderea activi­tăţii de agrobusiness în alte ţări, ci la conso­li­darea poziţiei pe plan naţional în urmă­torii 3-5 ani. „Cota noastră de piaţă în România este foarte mică. Există, în ceea ce ne priveşte, un potenţial uriaş de extindere a activităţii noastre în ţară. Dacă am fi avut o poziţie dominantă, o cotă de piaţă uriaşă şi dacă am fi simţit că creşterea noastră internă ar fi plafonată, atunci extinderea teritorială putea fi o soluţie. Atâta timp cât cu o finanţare adecvată ne-am putea dubla sau tripla activitatea în următorii 3-5 ani, preferăm să ne consolidăm poziţia în ţara noastră“, a spus Cătălin Grigoriu. El a răspuns la întrebările ZF trimise cu ocazia realizării suplimentului ZF odată cu împlinirea a 23 de ani de prezenţă pe piaţă.

Compania Moldova Farming, cu cod CAEN principal de cultivarea cerealelor, are o cotă de piaţă de 14% în judeţul Bacău, fiind cea mai mare firmă, şi de 0,7% în Ro­mânia, arată datele Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor.