Jucătorii din HoReCa despre impunerea certificatului verde: Vânzările au scăzut cu 40% faţă de lunile vară

Autor: Cristina Roşca 17.11.2021

Autorităţile au decis prelungirea acestei măsuri până la 12 decembrie, mai spun proprietarii de restaurante.

Vânzările au scăzut cu 40% în HoReCa faţă de lu­nile de vară după ce autorităţile au decis necesitatea pre­zentării certificatului verde la intrarea în restaurante sau cafenele, atât pentru prezenţa înăuntru, cât şi la terasă. Astfel, 2021 se profilează a fi încă un an dificil pentru industria ospitalităţii.

„Practic, tot ce a fost câştigat în lunile de vară a fost pierdut odată cu introducerea de noi restricţii la final de sep­tembrie“, spune Dragoş Petrescu, fondatorul gru­pu­lui de restaurante City Grill, cel mai puternic nume românesc de pe această piaţă.

În contextul noilor restricţii de funcţionare, care vin după o vară relativ liniştită, dar şi după un 2020 zbu­ciu­mat, jucătorii din HoReCa vorbesc despre un an chiar mai slab decât precedentul.

„Consider că sunt mai mulţi factori la mijloc (care afec­tează businessul - n.red.). Pe de o parte, ora de închi­de­re este un factor destul de important, oaspeţii nu sunt obişnuiţi cu conceptul «early dinner», preferând să ia ma­sa acasă, unde nu au restricţii“, spune Dani Caramihai, unul dintre cei patru fondatori ai grupul Fratelli.