Jucătorii din HoReCa despre impunerea certificatului verde: Vânzările au scăzut cu 40% faţă de lunile vară
♦ Autorităţile au decis prelungirea acestei măsuri până la 12 decembrie, mai spun proprietarii de restaurante.
Vânzările au scăzut cu 40% în HoReCa faţă de lunile de vară după ce autorităţile au decis necesitatea prezentării certificatului verde la intrarea în restaurante sau cafenele, atât pentru prezenţa înăuntru, cât şi la terasă. Astfel, 2021 se profilează a fi încă un an dificil pentru industria ospitalităţii.
„Practic, tot ce a fost câştigat în lunile de vară a fost pierdut odată cu introducerea de noi restricţii la final de septembrie“, spune Dragoş Petrescu, fondatorul grupului de restaurante City Grill, cel mai puternic nume românesc de pe această piaţă.
În contextul noilor restricţii de funcţionare, care vin după o vară relativ liniştită, dar şi după un 2020 zbuciumat, jucătorii din HoReCa vorbesc despre un an chiar mai slab decât precedentul.
„Consider că sunt mai mulţi factori la mijloc (care afectează businessul - n.red.). Pe de o parte, ora de închidere este un factor destul de important, oaspeţii nu sunt obişnuiţi cu conceptul «early dinner», preferând să ia masa acasă, unde nu au restricţii“, spune Dani Caramihai, unul dintre cei patru fondatori ai grupul Fratelli.