Şeful Deutsche Telekom Tim Hottges se laudă cu succesele grupului în Europa de Est şi anunţă vizite în ţările din regiune, pentru discuţii cu politicieni, clienţi şi şefii operaţiunilor. Lista de ţări vizitate nu include România

Autor: Adrian Seceleanu 17.11.2021

Tim Hottges, şeful Deutsche Telekom, va efectua în această săptămână vizite la subsidiarele grupului german din Europa de Est pentru a discuta despre evoluţia businessului şi planurile de viitor cu echipele de management dar şi cu clienţi şi politicieni locali, deplasările urmând însă să aibă ca limită estică Budapesta şi să ocolească România, conform informaţiilor oferite chiar de executivul german printr-o postare pe reţeaua socială de business LinkedIN.

“Deutsche Telekom este un furnizor de telecomunicaţii de top în Europa iar companiile noastre din Europa de Est reprezină un element cheie din această strategie. Cu cele mai bune reţele. Cu oferte convergente. Cu un progres minunat în aria experienţei clienţilor, unde vom fi în curând numărul unu pe toate pieţele din punctul de vedere al clienţilor. În această săptămână, voi vizita de aceea birourile noastre din Praga, Budapesta şi Varşovia, alături de Dominique Leroy, Rodrigo Diehl şi Kyra Orth”, a scris Hottges.

Şeful Deutsche Telekom nu se va deplasa astfel şi în România, ţară în care grupul german controlează acum integral, prin grecii de la OTE, al patrulea jucător de pe piaţa locală de telefonie, cu 3,6 milioane de clienţi la finele lunii septembrie, companie care foloseşte brandul Telekom (începând cu anul 2014). Hotgges, care este CEO al DT din anul 2014, a evitat de altfel până acum să facă vizite în piaţa considerată problemă din România, unde marjele de profit s-au deteriorat de la an la an iar veniturile medii pe client au fost mereu mai mici decât pe alte pieţe. Grupul german a făcut de altfel un pas înapoi pe piaţa din România - prin vânzarea operaţiunilor fixe către Orange, într-o tranzacţie de aproape 300 mil. euro.