Mirela Călugăreanu, preşedinta ANAF: „La finalul acestei luni se finalizează conectarea caselor de marcat electronice la serverele ANAF”. Toţi contribuabilii sunt obligaţi să folosească numai acest tip de case de marcat din 2018, dar conectarea lor la serverele ANAF a început în 2020

Autor: Răzvan Botea 17.11.2021

Comercianţii sunt obligaţi din vara lui 2018 să folosească numai casele de marcat cu jurnal electronic, în baza unei hotărâri de guvern. Cu toate acestea, casele de marcat electronice, care ar trebui să transmită informaţii către ANAF nu au fost conectate la serverele instituţiei până acum.

Despre conectarea caselor de marcat electronice la serverele ANAF, Mirela Călugăreanu spune că procesul a fost demarat la 31 martie 2021 şi decurge în bune condiţii: „finalizarea acestui proiect este programată să se realizeze la finalul acestei luni”, a spus ea în cadrul unei dezbateri organizată de PwC România.

Conectarea caselor de marcat a început în 2020, prima dată fiind conectare casele de marcat cu jurnal electronic de la marii contribuabili. Începând cu martie 2021, au început să fie conectate toate aceste aparate la serverele ANAF.